Utfordring 31

Bli med på Ombruksuka

Dette er uka for å sikre seg gode byttevarp eller få reparert noe som er ødelagt. Velkommen til den store Ombruksuka i Oslo!

Ombruksuka er en uke som er dedikert til bærekraftig forbruk og økt ombruk. I hele byen vil du finne arrangementer og aktiviteter fra morgen til kveld. Bla deg gjennom programmet her.

Bilde av masse ski og folk som ser på ski
Tirsdag 26.november arrangeres det "gi bort dag" av skiutstyr hos ByKuben i Myntgata 2. Foto: Kaja Fjørtoft

Oslo kommune ønsker å tilrettelegge for et bærekraftig og redusert materielt forbruk for å følge opp ambisjonen om at Oslo skal bli en grønnere, varmere og mer skapende by med plass til alle. Fokuset må flyttes fra å kjøpe nytt til i større grad å ta vare på tingene man har, dele, bytte, oppgradere, fornye og reparere. (Byrådssak 249/19)

To mennesker løfter en gammel radio opp på en henger
Lørdag 23. november fylles ombruksteltet på Haraldrud med masse godsaker. Trenger du en barnesykkel? En kommode? Eller kanskje en pyntegjenstand? Foto: Kenneth Hætta

Hva med å besøk BUA under Ombruksuka? Bua er et slags nasjonalt bibliotek for sport – og friluftsutstyr. I Oslo har man utlånssentraler i nesten alle bydeler, hvor man kan låne alt fra ski, skøyter og kjelker – til kano, telt og fruktpresse.

Under Ombruksuka kommer BUA til å holde åpent for innsamling i Njårdhallen på Lindeberg, idrettshallen Furuset Forum, samt i utlånsordningene på Hovseter, Sageneog Mortensrud.

Utstyr kan leveres fra og med fredag 22. november til og med lørdag 30. november. Kvaliteten må være god nok til at det egner seg til utlån.

Kilde: KlimaOslo

Bilde av en gjenbrukstasjon og en dame som ser etter klær
Mandag 25.november er det byttemarked for vintersportsutstyr i Lindeberglokalet. Ta med deg utstyr du ikke lenger bruker, bytt til noe du trenger. Foto: Renovasjonsetaten

Ombruk er gjenbruk

Det anbefales å dra på sykkelswap og årets siste sykkelmekk på Dælenga sykkelhub lørdag 30.november Foto: Bydel Grünerløkka


Personvern - Oslo kommunes nettsider