• Forsiden
  • Virtuell vandring i rot og ruiner
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 12. september 2019
Omvisning

Virtuell vandring i rot og ruiner

Portrettbilde av Professor Ramzi Hassan med VR-briller
Foto: Håkon Sparre / NMBU
Avsluttet
Foto: Håkon Sparre / NMBU
Virtuell teknologi er på frammarsj, og nå kan du selv vandre i ruiner i Palestina eller i gamle parker i Athen i NMBUs VR-lab.

Professor Ramzi Hassan gjenskaper kulturarven i NMBUs VR-lab. Slik kan vi tre inn i gamle byggverk på Vestbredden, og se hvordan byggene så ut da det var nye. Den 24. september inviteres publikum inn for å se kulturarven med egne øyne.

Ramzi Hassan har gjenskapt byggverkene ved hjelp av droner og såkalt digital fotogrammetri. Ved hjelp av VR-teknologi kan vi nå tre inn det som vanligvis er utilgjengelig landskap.

- I dag ødelegges viktige kulturminnesteder verden over på grunn av krigføring og plyndring, men også fordi turister og andre besøkende plukker med seg suvenirer fra ruinene, forklarer Ramzi Hassan i Teknisk Ukeblad.

Tilbakemeldingen på Hassans arbeid har så langt høstet lovord fra både lokalbefolkningen i Jeriko på Vestbredden og fra FN. På sikt har Hassan som mål å lage en stor, digital plattform fylt med kulturminner fra hele verden i form av et VR-bibliotek. Biblioteket skal være åpent tilgjengelig for alle.

NB! Det er begrenset antall plasser på vandringen.
Meld deg på arrangementet her

Vandringen er på engelsk.

Se video: Ramzi Hassan bruker VR-teknologi som verktøy for å bevare kulturarv

Les mer om prosjektet NMBUs VR-labs hjemmeside

Arrangører

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider