• Forsiden
 • Vann- og vitenshow på Havnelangs
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 14. juni 2019
Festival

Vann- og vitenshow på Havnelangs

Foto: Oslo kommune
Avsluttet
 • Søndag 16. juni 2019
  Kl. 12:00 - 16:00

 • Utenfor Skur 39

  Se kartvisning
 • Gratis

Foto: Oslo kommune
Opplev sceneshow, vann-illusjoner, tigerdans, pop-up sykkel, aktiviteter, konkurranser og masse god stemning for små og store!

Opplev:

 • Vitenshow med Andreas Wahl
 • En VANNvittig illusjon med Alexx Alexxander
 • Lær om fiske innafor Ring 3 av Lars og Lars
 • Vanndisko med DJ-skolen
 • Kjøp mat og drikke fra våre samarbeidspartnere Lif Laga og KompassMat
 • Masse aktiviteter og god stemning for små, store og de midt i mellom!

Arrangementet finnes også på Facebook.

Program:

12:00 – Vanndisko med DJ-skolen

12:30 – Fiske innafor Ring 3 med Lars & Lars!

Bli med fiskeentusiastene Lars og Lars på tunnelfiske under Sørkedalsveien og andre sprell i Oslos mange bekker og vassdrag!

Lars og Lars er kjent fra fiskeprogrammet Bård og Lars med Bård Tufte Johansen på NRK, og ikke minst sin egen nett-TV serie på VG-TV.

13:00 – Vanndisko med DJ-skolen

13:15 – Hvordan bading i indre Oslofjord har gått fra risikosport til folkesport – et vitenshow med Andreas Wahl og gjester.

Andreas har med seg morsomme fysikkeksperimenter der han blant annet setter vannkraft i spill for å fikse vrangt og vrient badeutstyr. Og så får du høre om Oslofjordbading før og nå:

Oslo hadde nemlig en rik fjord-badekultur for 100 år siden, men forurensning fra 1930-årene og fremover tok livet av badingen. Etter iherdig og planmessig innsats er fjorden nå friskmeldt, og badingen i indre havnebasseng har eksplodert. Men hvordan skjedde dette? Hvem var disse våghalsene som overhodet turte å stikke tåa i fjorden før rengjøringen de siste årene? Og hva er det egentlig som er så stas med å bade i innerst i havna?

14:00 – En av tidenes største illusjoner med Alexx Alexxander

Har du tenk på hvor fantastisk vann er? Vann er nødvendig for alt liv. Her i Oslo kommer 90 prosent av alt drikkevannet fra Maridalsvannet. Hver og en av oss bruker cirka 160 liter vann hver eneste dag. Så hvordan hadde det blitt, hvis alt vannet forsvant?

Gjennom menneskets historie har illusjonister fått objekter til å dukke opp, til å sveve – ja til og med forsvinne. Kjente illusjonister har fått store bygninger og installasjoner til å bli borte, til stor begeistring og fascinasjon for publikum.

Her i Oslo skal Alexx Alexxander gjennomføre en helt spektakulær og så godt som umulig illusjon, som ingen andre har gjort før. Kanskje blir dette historiens aller største illusjon?

For mer informasjon om illusjonen med Alexx Alexxander, se her: En av tidenes største illusjoner.

14:30 – Hva gjør vi om vannet vårt blir borte? Et vannvitenshow med Andreas Wahl og gjester.

Vann i springen er ingen selvfølge, og selv hos oss i Oslo kan vi oppleve akutt vannmangel. Møt Vann- og avløpsetatens ekspert på vannberedskap Marianne Steinberg - hun har de beste tipsene for hvordan du klarer deg i en skikkelig vannknipe. Og så kan du alltids jukse, og gjøre som Andreas Wahl gjør i sitt vannvitenshow: lag din egen regnsky!

15:15 - Moteshow med strandplast! Oppfinnsomme strandplast-antrekk vises i en spesialkomponert forestilling.

Marinbiologer, fridykkere, kunstnere, barn og unge har ryddet kysten i Ormsund og sammen med koreograf, kostyme- og motedesigner Zofia Jakubies og klesdesigner og tekstilkunstner Ramona Salo Myrseth er det komponert et miljøshow for å rette fokus på gjenbruk av plast.

Praktisk info:

 • Arrangementet er gratis og åpent for alle
 • Arrangementet er tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser
 • Det vil være toaletter samt HC toaletter på området
 • Det vil være drikkestasjoner med vann på området – ha med deg gjenbruksflasken din!
 • Det vil være salg av mat og drikke fra våre samarbeidspartnere Lif Laga og KompassMat på området mellom klokken 12 og 16

Havnelangs 2019:

Arrangementet er en del av Havnelangs 2019, det vil være aktiviteter langs Oslos ni kilometer lange havnepromenade for hele befolkningen:

Lurer du på hvem illusjonisten Alexx Alexxander er? Se denne videoen og bli litt bedre kjent med ham:

Arrangører

Oslo kommune, ved Oslo europeisk miljøhovedstad - Vann- og avløpsetaten (VAV)

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider