Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 8. mai 2019
Utstilling

Utstilling: Dyr i byen

Foto: Oslo Museum
Avsluttet
Foto: Oslo Museum
Utstillingen på Oslo Museum viser hvordan tamme og ville dyr er en del av Oslos historie, hva dyrene har betydd for byen, og hva byen har betydd for dyrene. Velkommen til åpning!

Har du et dyr? Da er du ikke alene. Mennesker i Oslo har holdt dyr langt tilbake, både til nytte og glede. Dyr gir mat, klær og andre produkter – men også nærhet og vennskap.

Dyrenes liv har vært tett forbundet med menneskene og deres organisering av arbeid og fritid. I løpet av 1800-tallet vokste Christiania fra å være en småby til å bli en moderne hovedstad og storby. Med det økte ikke bare befolkningen: Det ble også flere hester, kyr, griser og høns i byen. I samme periode ble også holdningene til dyr endret, og flere begynte å arbeide for bedre forhold for dyrene. I 1859 ble Foreningen til Dyrenes Beskyttelse stiftet.

I løpet av 1900-tallet forsvant husdyra fra gater, gårdsrom og løkker. Ville arter mistet sine leveområder. Andre fant mat og overlevelse i storbyen, blant annet rev, grevling, duer og måker. Samtidig flyttet naturen – i form av kjæledyr – inn i stadig flere hjem.

Les mer om utstillingen her.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Oslo Museum

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider