• Forsiden
  • Sykkelens dag + Lansering Grønne sykkelruter
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 21. mai 2019
Festival

Sykkelens dag + Lansering Grønne sykkelruter

To personer på sykkel i Torggata
Foto: Clare Keogh/Europakommisjonen
Avsluttet
  • Mandag 3. juni 2019
    Kl. 15:30 - 19:00

  • Youngstorget

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Clare Keogh/Europakommisjonen
Ta med deg sykkelen ned til Oslo sentrum og bli med å feire sykkelens dag med appeller, aktiviteter, informasjon og mye mer.

Verdens sykkeldag ble innført av FN i fjor. I år slår vi på stortromma og inviterer til markering med ordfører Marianne Borgen og andre hedersgjester på Youngstorget.

Programmet passer både for barn og voksne. Du kan blant annet få sjekket sykkelen din, få informasjon om Syklistenes Landsforening og andre organisasjoner som jobber for å løfte sykling som økonomisk, effektiv, helsefremmende og ikke minst morsom aktivitet og transportform.

Vi lanserer ett av Syklistenes Landsforenings største prosjekter i vår over 70 år lange historie: Grønne sykkelruter. Etter lanseringen inviterer vi deg med på å sykle en eller to av rutene sammen med oss, før de som vil sykler tilbake til sentrum for en interessant debatt på Youngs.

Program

15:30 – Åpning med ordfører Marianne Borgen

16:45 – Lansering av Grønne sykkelruter

17:00 – Ut på sykkeltur – Grønn sykkelrute fra Grønland til Brynseng

18:00 – Debatt på Youngs, til 19:00

Info om grønne sykkelruter

Vi har kartlagt 22 grønne, rolige og mest mulig bilfrie sykkelruter i landets fire største byer. Syv i Oslo og fem hver i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Disse er ment for alle som kan tenke seg å sykle mer, men som ikke vil eller tør på grunn av risikoen de føler ved å sykle blant biler, eller på grunn av ubehaget ved støy, luftforurensing og stress. De er hovedsakelig lagt slik at de kan brukes både som pendler-ruter, for dem som ikke må haste seg fram fortest mulig, og som rekreasjonelle ruter.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Syklistenes Landsforening i Oslo

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider