Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 12. august 2019
Åpen dag

Surdeigfestival

Bilde av surdeigsbrød
Foto: Shutterstock
Avsluttet
Foto: Shutterstock
Velkommen til Surdeigsfestivalen på Losæter!

Er du interessert i surdeig, men mangler en god starter? Da kan du ta med en beholder med lokk og få en starter av en av oss som er på festivalen.

Det blir også surdeigsbytting, så mat starteren din opp og ta den med, så du kan bytte med andre surdeigstartere. Du kan også ta med brøddeig, pizzadeig og pizzatopping eller f.eks. lapperøre, for det blir gode muligheter til å steke mye, men det er lurt å planlegge litt.

Nathan Cal Danby, profesjonell kokk og surdeigsbaker kommer til Losæter fra England for å gi praktiske råd og demonstrasjoner, svare på dine spørsmål og gi gode tips og triks. Du kan også ta med en deig og få hjelp fra blant annet han til forming før steking i ovnen.

Ida Albertsen er initiativtaker, og hun vil også bistå med veiledning rundt vedlikehold av surdeigstarter og svare på spørsmål du måtte sitte inne med. Er du nysgjerrig på glutenfri surdeigsbakst kan Ida også fortelle om dette.

Losæter i Bjørvika er en kulturinstitusjon uten vegger. Her finner du åkre med urkorn, et unikt bakehus, levende matjord og aktiviteter i regi av bybonden, kunstnergruppen Flatbread Society, bakelauget, Foreningen Losæter og folk som er opptatt av kunst og urban dyrking.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Losæter bakelaug

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider