Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 31. januar 2019
Tur

SpeiderhytteTuren 2019

Bilde av speiderhytta
Foto: SpeiderhytteTuren
Avsluttet
  • 12.-13. oktober 2019

  • Østmarka

  • Gratis

Foto: SpeiderhytteTuren
Andre helg i oktober kan du besøke en eller flere av speiderhyttene i Østmarka. Mange speidergrupper har en egen hytte i skogen. Denne helgen vil speiderne og Østmarkas Venner gjerne dele turgleden med flest mulig turglade mennesker.

Arrangementet er åpent for alle, og du kan velge om du vil på tur lørdag eller søndag – eller begge dager. Etter avtale kan du også overnatte på en av hyttene, eller i telt, gapahuk eller hengekøye om du har.

Hvis du er en seig markatraver, kan du starte turen på Bysetermosen parkeringsplass og besøke minst ti hytter på rekke og rad via Rausjø, Mosjøen, over mot Blåhaug ved Sandbakken og like til Skullerud. Denne turen er på rundt tre mil og kan gjennomføres på en eller to dager.

Hvis du har lyst på en kortere tur, er det flere alternativer. Blant annet kan du leie kano på Vangen Skistue og padle til tre av hyttene langs Mosjøen og i Rausjø.

Turen kan også starte ved Sandbakken parkering eller ved Skullerud eller Grønmo. Kart og deltakermerke deles ut ved starthyttene. Kanskje du vil gå sammen med en speider du kjenner, eller andre som er litt kjent i marka.

Vertskapet på hyttene byr på kaffe og saft, og noen av hyttene byr på boller, kjeks, pølser eller annet som er godt når man er på hyttebesøk. Alle hyttene har bålplass der du også kan grille medbrakt.

Arrangementet finnes også på Østmarkas Venners Facebookside.


Velkommen på tur i vakre Østmarka!

Arrangører

Østmarkas Venner

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider