Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 6. juni 2019
Konsert

Skolenes sangdag

Full sal av skoleelever ser et klassisk symfoniorkester
Foto: Bård Gundersen
Avsluttet
  • Onsdag 12. juni 2019
    Kl. 12:00 - 13:00

  • Oslo Konserthus

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Bård Gundersen
Musikk i Skolen inviterer til digital allsangfest for Oslo og hele landet. I Oslo Konserthus spiller Oslo-Filharmonien opp til et kor av 1000 barnestemmer, og konserten strømmes live til hundrevis skoler over hele landet.

Bærekraft blir tema for repertoaret når barn og unge fra hundrevis av skoler står klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus. Der spiller Oslo-Filharmonien opp til et kor av 1000 barnestemmer og et scenekor bestående av barn fra skoler i Oslo-området.

Barna ute på skolene og i konserthuset har på forhånd øvd på både dansebevegelser og på sangrepertoaret, som strekker seg fra tradisjonelle folketoner og viser, til nyere låter og hits. Noen pynter klasserommene sine til sangfest, andre samles i gymsal og auditorium, og noen digitalt dristige kan til og med prøve seg på en utendørs samling for hele skolen. Sammen skapes landets desidert største allsang-kor!

Skolenes sangdag er en gigantisk allsangfest for barn fra hele landet. Arrangementet er en nasjonal sangdugnad for elever på primært barnetrinnet.

I konserthuset spiller Oslo-Filharmonien sangene i flotte, nyskrevne orkesterarrangementer. I tillegg spiller orkesteret noen kjente verk fra det klassiske skattekammeret. En profesjonell programleder leder arrangementet, og på scenen dykker det også opp en eller flere gjesteartister. I 2018 var det MGP juniorstjernen Dina Matheussen som var årets Skolenes sangdag-artist.

Det komponeres også en helt ny spesialskrevet Skolenes sangdag-låt som synges aktivt både før og etter Skolenes sangdag-arrangementet.

I 2018 het låta «Vi står sammen» og var komponert av Margrete Inderhaug Hjelle og Elin Selberg Sigurdson.

Arrangører

Musikk i Skolen - Oslo-Filharmonien - Krafttak for sang

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider