• Forsiden
  • Plantebyttemarked på Grønland
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 31. oktober 2019
Marked

Plantebyttemarked på Grønland

Bilde av publikum på plantebyttemarked
Foto: Kate Milosavljevic
Avsluttet
Foto: Kate Milosavljevic
Når Nabolagshager inviterer til plantebyttemarked byttes tusenvis av planter eiere på en kort og heftig time og det er helt gratis. I oktober er stiklingbyttemarked.

Byttemarkedene er en arena hvor alle kan delta uavhengig av bakgrunn, inntekt og grad av grønne fingre. Det er en attraktiv grønn møteplass med planteprat mellom kjente og ukjente.

Et plantebyttemarked med Nabolagshager er grønn økonomi i praksis. Deltakerne deler av eget overskudd og får ta del i det andre har til overs.

Prinsippet bak byttemarkedene er enkelt: Du får med deg like mye som du selv hadde med deg. Kommer du med fem stiklinger, får du fem stiklinger med deg når du går. Har du ti frøposer å dele, får du ti nye frøposer. For hver stikling, plante eller frøpose får man et lodd, som fungerer som valuta. Når man finner noe man har lyst på av det andre folk har bragt med seg, "kjøpes" dette med loddet.

Eksperter fra Hageselskapet stiller opp under arrangementene som "orakler" og vil svare på alt som har å gjøre med planter og hager.

Tre byttemarkeder arrangeres i løpet av 2019. I mars er det stikling- og frøbyttemarked. I april er det grønnsaksplantebyttemarked. På årets siste marked i oktober er det stiklingbyttemarked.

Byttemarkedene bidrar til bevisstgjøring rundt planter, frø, biologisk mangfold og ikke minst inspirerer de til en grønn livsstil omringet av planter.

Arrangører

Nabolagshager

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider