Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 11. april 2019
Festival

Øyafestivalen

Frivillige fra Natur og Ungdom på Øyafestivalen
Foto: Johannes Granseth
Avsluttet
  • 7.-10. august 2019

  • Tøyenparken

    Se kartvisning
  • Se arrangørens nettside

Foto: Johannes Granseth
Øya har som mål å være blant verdens mest miljøvennlige festivaler. Det setter sitt preg på alt fra avfallshåndtering, mat, transport og energi, til trykksaker og dopapir.

Festivalen er drevet på 100 prosent fornybar energi, nærmere nærmere 70 prosent av alt avfallet materialgjenvinnes og 40 prosent av all solgt mat er vegetarmat.

Øyafestivalen kartlegger og rapporterer miljøbelastningen sin og jobber hele året med å finne løsninger som er enda mer miljøvennlige.

I år fyller Øya 20 år! Det skal feires - men festivalen skal også benytte anledningen til å løfte blikket og skue inn i framtiden: Hvordan er verden om 20 år? Hvilke liv lever vi? Og hvilke grep må vi ta i dag for å leve i en bærekraftig verden i 2040?

Øyafestivalen tror morgendagens festival vil være definert av tre ord: fossilfri, plantebasert og sirkulær - og dette jobber de aktivt mot.

Øyafestivalen håper å inspirere dere i publikum til å ta grønnere valg i hverdagen - og bruke Tøyenparken til å teste ut morgendagens teknologi.

Dette er blant deres nye miljøprosjekter i miljøhovedstadsåret 2019:

Plastfri festival!

  • Alle drikkevarer serveres i gjenbruksglass som kan vaskes og gjenbrukes 100 ganger. Dette kutter CO2-avtrykket til glassene våre med 94 prosent og kutter plastavfallet med 75 prosent!
  • 100 prosent komposterbar matemballasje
  • Forbud mot engangsartikler som plast-regnponchoer og sugerør

Klimaseminar for kulturbransjen

Hvor store er klimautslippene i kunst- og kulturfeltet og hvordan kan vi kutte dem?

Øyafestivalen vil i år samle et bredt anlagt felt for å diskutere konkrete klimatiltak i produksjon og formidling av kunst og kultur.

Målet for dagen er å vise hvilke klimaløsninger som finnes for kulturfeltet i Norge og å kartlegge hvordan man i fellesskap kan bidra til en grønnere bransje.

Fossilfri byggeplass

Sammen med Naboen Utleie får festivalen inn el-drevne anleggsmaskiner og får en fossilfri byggeplass!

I tillegg presenterer Øya en rekke framtidsrettede prosjekter innen bærekraftig mat, klimavennlige teknologi, grønn transport, sirkulærøkonomi og mer bærekraftige forbrukervaner.

Arrangører

Øyafestivalen

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider