Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 5. mars 2019
Åpen dag

Oslo som blågrønn by

Foto: NIVA
Avsluttet
  • Søndag 26. mai 2019
    Kl. 12:00 - 15:00

  • Sogn Hagekoloni

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: NIVA
Opplev Sogn Hagekoloni som en grønn lunge i byen og lær om blågrønne løsninger for overvannshåndtering og et godt bymiljø i Oslo.

Urban fortetting og regnvær gjør byer mer utsatt for overvann og i verste fall oversvømmelser. Som følge av klimaendringer kan vi også forvente oftere og kraftigere styrtregn. Dette er en stor og viktig utfordring i byutviklingen av Oslo.

Blågrønne overvannsløsninger bruker naturens prosesser for å håndtere nedbøren og la vannet være en ressurs i landskapet. Etablering av grønne tak, bed, parkanlegg med innslag av vann og gjenåpning av lukkede bekker er blant tiltakene som er med på å løse problemet.

Sogn Hagekoloni er i ferd med å bli en åpen levende læringslab og inspirasjonshage for blågrønne løsninger. I samarbeid med forskingsinstitutter og Oslo kommune er det etablert flere ulike tiltak i kolonihagen for å håndtere overvann, og bidra positivt til miljøet.

26. mai inviteres alle interesserte til Sogn Hagekoloni for å lære mer om overvannsproblematikken og løsningene. Du får høre om hva kommunen gjør for å skape en klimatilpasset og blågrønn by og hva du selv kan gjøre. Det blir også omvisning der du får vite mer om prosessene som førte fram til de blågrønne løsningene i kolonihagen.

Program:

  • Åpen blågrønn kafé fra kl. 12:00
  • Foredrag ved Bent Braskerud og Hege Fleisje (Oslo Kommune VAV) kl. 13:00 om kommunens arbeid for en blågrønn by etterfulgt av en guidet tur i kolonihagen for å se på blågrønne løsninger.
  • Avslutningsvis blir det kort vandring ned til Gaustadbekken og det blågrønne anlegget ved Forskningsparken.

Les mer om arrangementet på arrangørens nettside.

Arrangører

Oslo Kommune, Vann- og Avløpsetaten (VAV) - Sogn Hagekoloni - NMBU - Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA)

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider