Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 13. august 2019
Konferanse

Oslo Pax (EN)

Foto: Nature Picture Library
Avsluttet
Foto: Nature Picture Library
Velkommen til Oslo Pax 2019: En møteplass for nye løsninger for fred og klima - inspirert av Alfred Nobel og Fredsprisen

Ideen bak Oslo Pax er å skape et sted der engasjerte ungdom, unge ledere og grasrotbevegelser kan møte beslutningstakere, eksperter og Nobelprisvinnere, og hvor de kan snakke sammen og lære av hverandre. Sammen vil de foreslå håndfaste løsninger på dagens viktigste utfordringer for fred og stabilitet i verden.

Temaet for Oslo Pax 2019 er fred og klimaendringer.

Klimaendringene presenterer en hel rekke utfordringer for fred og sikkerhet. Mangel på naturressurser, naturkatastrofer og utilsiktede effekter av klimatilpasning fører til migrasjon, spenninger og sosial konflikt. Samtidig samles unge mennesker over hele verden seg i protest mot det internasjonale samfunnets manglende evne til å håndtere klimakrisen.

Nobels Fredssenter vil engasjere ledende unge klima-aktivister fra rundt omkring i verden for å være med å forme Oslo Pax 2019, og tilby dem en plattform er de kan møte eksperter og beslutningstakere. Christiania Figueres, Paris-avtalens "mor", er konferansens chair. Blant talerne er klimaaktivist Penelope Lea, fredsprisvinner Tawakkol Karman, Ciceros direktør Kristin Halvorsen og Amnesty generalsekretær Kumi Naidoo.

Arrangører

Nobels Fredssenter

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider