• Forsiden
  • Oslo arkitekturtriennale 2019
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 4. oktober 2019
Festival

Oslo arkitekturtriennale 2019

Foto: Oslo arkitekturtriennale
Avsluttet
  • november 2019

  • Hele byen

  • Gratis

Foto: Oslo arkitekturtriennale
Nordens største arkitekturfestival og en av verdens viktige møteplasser for diskusjon om arkitektur og byutvikling.

Arkitekturtriennalen varer fra 26. september til 24. november.

Den globale oppvarmingen akselererer, og både aktivister og myndigheter verden over erklærer krisetilstand. Mens havet stiger og ekstremværet øker, ser vi at også de sosiale idealene om likhet, velferd og livskvalitet trues. Kløften øker mellom de som har altfor lite og de som har altfor mye. Et avgjørende spørsmål for arkitekturens samfunnsrelevans, er hvordan den forholder seg til samtidens klimakrise og økende sosiale forskjeller.

Årets Oslo arkitekturturtriennale har fått tittelen «NOK: Arkitektur og nedvekst». Festivalen undersøker begrepet nedvekst og dets konsekvenser for byene våre, og leter etter urbane og arkitektoniske løsninger for en verden hvor livskvalitet og miljø settes foran økonomisk vekst. Hvordan former og bygger vi byene våre i en slik verden? Og hvordan kommer vi oss dit? Bli med og skap fremtidsbilder av en verden der alle har nok.

OAT 2019 inviterer byens befolkning, arkitektur- og byutviklingsaktører, politikere og myndigheter til å sammen tenke annerledes om fremtiden og hvordan vi kan skape velferd og utvikling uten økt ressursforbruk.

Gjennom utstillinger, konferanser, debatter, utflukter, publikasjoner og andre formater skal OAT 2019 utfordre arkitekturfagfeltet og få publikum til å reflektere over hva som er en god by.

Velkommen til Nordens største arkitekturfestival og en av verdens viktige møteplasser for diskusjon om arkitektur og byutvikling.

Selve åpningshelgen finner sted 26.–29. september. Programmet oppdateres fortløpende på oslotriennale.no.

Arrangører

Oslo arkitekturtriennale

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider