• Forsiden
  • Oppdagelsesferd for ungdom i Østmarka naturreservat
Tur

Oppdagelsesferd for ungdom i Østmarka naturreservat

Foto: Lars Lindland
  • 5.-6. oktober 2019
    Kl. 09:00

  • Østmarka

  • Pris kommer

Foto: Lars Lindland
Østmarka har mye å by på, og denne turen over to dager tar deg med inn i selve hjertet.

Turen starter ved en av innfartsårene til Østmarka, og går inn til selve hjertet av marka; Østmarka naturreservat. Vi finner en fin leirplass ved et skogsvann før sola forsvinner bak tretoppene, og overnatter der til dagen etter.

Østmarka rommer mye spennende. Målet er å skal oppleve så mye som mulig i løpet av døgnet som tilbringes der. Turen går i til tider ulendt og kupert terreng utenfor opparbeidede stier, og det kan være veldig bløtt på denne tiden av året. Godt skotøy er et absolutt krav.

Turen tilpasses deltakerne underveis og etter vær og føre, men man må være forberedt på to lange og opplevelsesrike dagsmarsjer. I leieren blir det bålkos, og kanskje noen ønsker å prøve seg på høst-ørreten?

Østmarka naturreservatet er på knapt 18 km² og ligger i Enebakk, Lørenskog og Rælingen kommuner. Formålet med fredningen er å bevare et større, relativt uberørt og variert barskogområde med tilhørende plante- og dyreliv. Kanskje vi får se sportegn etter rovdyr, noen eldgamle bartrær, beveren svømme ut i skumringen, noen fine utsiktspunkter eller finner noen godt skjulte skatter?

Praktisk info

Det stilles ingen spesielle krav til turerfaring, men det er en fordel om du har gått med tursekk og har overnattet ute tidligere. Vi legger opp til litt opplæring i orientering, pakking av sekk, opparbeiding av leirplass og bålfyring og annen nyttig turkunnskap underveis på turen.

Pakkliste sendes til påmeldte deltakere i god tid før turen.
Store deler av turen går utenfor eller med dårlig mobildekning. Turleder stiller med nødpeiler.

Hovedturleder for turen vil være Lars Lindland.

Antall plasser: 6-8
Alder: 13-16
Vanskelighetsgrad: Middels
Distanse tur-/retur: Ca. 1,5 mil.

Arrangører

Østmarkas Venner

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider