Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 31. januar 2019
Omvisning

Open House Oslo

Myntgata Med Tyskerbrakka
Foto: Oda Eline Bodsberg Stræte/Bykuben
Avsluttet
  • Lørdag 22. september 2018
    Kl. 11:30 - 14:00

  • Bykuben

  • Gratis

  • Påmelding
Foto: Oda Eline Bodsberg Stræte/Bykuben
For femte år på rad inviteres Oslos befolkning til å se byen fra innsiden. Over to dager kan du oppleve cirka hundre arkitektoniske mesterverk. I år er også Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 representert, hos Bykuben i nyåpnede Myntgata 2.

Bli bedre kjent med Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 og byens grønne prosjekter! Klokken 12:00 og klokken 13:00 presenteres kommunens grønne satsninger «Pecha Kucha-style", i tillegg til aktiviteter som lar deg bli bedre kjent med miljøhovedstadsprosjektet og Bykuben. Kompass & Co stiller med sin foodtruck og lager vafler av overskuddsmat!

Om Myntgata 2
22. juni 2018 åpnet byråd Hanna E. Marcussen offisielt Myntgata 2 under en hagefest for byens befolkning. Det unike gårdsrommet er omkranset av militære staller og kaserne fra slutten av 1800-tallet, samt en ”tyskerbrakke” dekket av rykende fersk og moderne gatekunst. Kommunen kjøpte dette historiske og verneverdige kvartalet i Kvadraturen fra Forsvarsbygg i juni 2017, som et ledd i arbeidet med å åpne sentrum for mer byliv og menneskelig aktivitet.

Tidligere var det store, vakre gårdsrommet stengt på kveldstid og de færreste våget seg inn i det som er en fantastisk vakker hage med stor gressplen, mektige trær og av nyere dato blomster, benker, lekeplass og skulpturen Fluene av Berit Soot Kløvig. Her er et unik biologisk mangfold og Bymiljøetaten har satt ut kasser med blomster som særlig trekker til seg bier.

Om Open House
Open House Oslo er en politisk uavhengig, ideell og frittstående forening, som har som formål å vise fram arkitektoniske mesterverk i Oslo og Akershus. Her inngår både byggverk, interiører, hager, parker og uterom. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve og å lære om arkitektur.


Arrangementet finnes også på Open House Oslos nettsider(Arrangementet oppdateres senere med detaljert program)

Arrangører

Bykuben - Oslo europeisk miljøhovedstad 2019

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider