Festival

Gatelekfestivalen 2019

Et barn leker "tre kryss på rad" på asfalten.
Foto: Sébastian Dahl
  • Lørdag 27. april 2019

  • Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Sébastian Dahl
Denne dagen fylles Grønlandsleiret med organiserte og uorganiserte uteleker, verksteder, lekeinstallasjoner, og kulturelle innslag for barn og lekne voksne.

Under Omlekfestivalen skal leken fylle byens uterom bakgårder, fortau og gater. Omlek har samlet inn leker fra forskjellige kulturer på Grønland, i tillegg til gamle norske uteleker. Arrangementet blir et slags “byvårslepp”, akkurat som at kuene slipper ut på beite, slippes ungene ut i gata, ut i våren.

De fleste av oss har hinket rundt i et oppkrittet paradis på gata, lekt superhelt med duken til bestemor og hjemmelaget maske eller bygd et hemmelig slott av møbler og pledd. Slike enkle måter å leke på skjer i begrenset omfang i byen i dag ved at bilen har overtatt gata, og mobiltelefonen har blitt det nye leketøyet som er tilgjengelig til alle døgnets tider.

Målet med prosjektet er å bidra til uformelle og spontane menneskemøter på tvers av kulturell bakgrunn og på tvers av generasjoner, inspirere og gi folk verktøy til å leke mer med enkle midler både inne og ute der hvor det er trygt og å “ta gata tilbake”.

Omlek er et prosjekt utviklet av Circular Ways og Growlab Oslo.

Arrangører

Growlab Oslo

Relaterte arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider