• Forsiden
  • Nytt kunstverk: et lønnetre i rustning
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 9. oktober 2019
Utstilling

Nytt kunstverk: et lønnetre i rustning

Trestamme og grener kledd i metall
Foto: Antti Laitinen
Avsluttet
  • Fredag 18. oktober 2019
    Kl. 17:00 - 17:30

  • Sofienbergparken

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Antti Laitinen
Den finske kunstneren Antti Laitinen har kledd et lønnetre i en skreddersydd rustning av rustfritt stål. Velkommen til åpning!

Med "Armour" viser den finske kunstneren Antti Laitinen hvordan omsorg for naturen kan se ut. Han har laget en skreddersydd rustning av metall til et majestetisk lønnetre - en symbolsk, men samtidig konkret måte å skjerme det på. Prosjektet synliggjør både engasjement og hjelpeløshet. Er det et godt ment tiltak for å beskytte et tre - men samtidig en innretning som langsomt kan kvele det? Eller er det tvert i mot treet som skal beskytte oss? I sin skinnende rustning er det klar til kamp - en miljøforkjemper som kaster seg inn i klimakampen?

Støttet av Norsk-finsk kulturfond og Kulturetaten Oslo kommune.
Takk til Bymiljøetaten, Bydel Grünerløkka, Vaktmesterkompaniet, Oslo Liftutleie, Smith Stål, Brodin Blikkenslagermestere og Norsk Gjenvinning.

Bymiljøetaten har gitt tillatelse til at treet kan benyttes til kunstprosjektet. Arbeidet med å kle treet i stålplater er gjort uten å skade det. Lønnetreet er gammelt og har sluttet å vokse. Våren 2020 må Bymiljøetaten derfor fjerne det og plante et nytt tre. “Armour” vises fram til lønnetreet skal fjernes.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Finsk-norsk kulturinstitutt - Kulturbyrået Mesén

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider