• Forsiden
  • Miljøuke for de unge på Bygdøynes
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 31. januar 2019
Omvisning

Miljøuke for de unge på Bygdøynes

Søppelrydding ved Maritimt Museum
Foto: Beate Kjørslevik/ Norsk Maritimt Museum.
Avsluttet
  • 3.-6. juni 2019

  • Kon-Tiki Museet/Norsk Maritimt Museum

  • Gratis

Foto: Beate Kjørslevik/ Norsk Maritimt Museum.
Skoleklassene inviteres til å gå i gamle polarhelters fotspor, lære om Oslos seneste arkeologiske utgravninger og kanskje Thor Heyerdahls fortid vil inspirere ungdommens fremtid.

Kon-Tiki Museet og Norsk Maritimt Museum inviterer skoleklasser til å gå i gamle helters fotspor, miljø-rebus og oppdage Oslos seneste arkeologiske utgravninger, der både nytt og historisk søppel blir avdekket.

Gjennom "Thor Heyerdahl som den første miljøaktivist" ønsker Kon-Tiki museet å vise elevene miljøaktivisten Thor Heyerdahl. Da Heyerdahl seilte med sivbåten RA II i 1969 og 1970 oppdaget han oljesøl i sjøen over Atlanteren. Dette ble starten på hans arbeid for å redde verdenshavet.

På Maritimt Museum vil elevene kunne prøve seg som arkeologer for en dag. De får muligheten til å lære mer om utgravingene i Oslo havn og Oslos søppel gjennom 1000 år. De siste årene har arkeologer gravet ut store deler av Oslo i Bjørvika og det har kommet til syne gamle skip, piper og skår. Vår tids søppel, til og med biler, har også blitt funnet på havets bunn.

Arrangører

Norsk Maritimt Museum - Kon-Tiki museet

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider