• Forsiden
  • Lykke og liv i byen -Klimakamp eller trivsel? Begge deler!
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 24. september 2019
Konferanse

Lykke og liv i byen -Klimakamp eller trivsel? Begge deler!

Utsikt mot Tollboden fra Operataket, hvor Tollboden speiler seg i glassveggen på Operaen.
Foto: Unsplash.com
Avsluttet
  • 10.-11. oktober 2019
    Kl. 08:30 - 16:00

  • Skatten Oslo (dag 1) og Bykuben (dag 2)

    Se kartvisning
  • 2000 kr (500 kr student)

  • Påmelding
Foto: Unsplash.com
Hvordan skal vi unngå at klimakutt blir en tvangstrøye som innskrenker friheten og livskvaliteten vår? Hva slags byutvikling kan gi radikale miljøløsninger - men samtidig bedre livskvalitet og demokratisk deltakelse?

Velkommen til en tverrfaglig konferanse og verkstedsdag om byutvikling, miljøløsninger, livskvalitet og medvirkning. En møteplass for forskere, planleggere, politikere, organisasjoner, eiendomsutviklere og miljøengasjerte innbyggere!

Konferansen går over to dager. 10. oktober møtes vi på Skatten på Tøyen for en dag med faglige innlegg fra noen av våre fremste forskere som kobler spørsmål om klima og energi til hvordan det er å leve i byen. Dagen etter, 11 oktober, flytter vi oss til Bykuben for en dag med kreativt arbeid, for det meste i små grupper. Vi vil diskutere demokratisk deltakelse i bærekraftig planlegging og byutvikling. Dagen starter med refleksjoner fra dag 1. Deretter vil vi gjennom tverrfaglige samtalemetoder ta opp nøkkeltemaer som velvære, deltakelse og grønt skifte som vinn-vinn. Inspirert av Greta Thunberg og de unge klimaforkjemperne avsluttes dagen med dialog på tvers av generasjoner, hvor ungdom coacher voksne i det å produsere en tale med bakgrunn i de to dagene.

Arrangører

Senter for utvikling og miljø, UiO - Institutt for Sosiologi og Samfunnsgeografi; UiO - Nordisk nettverk for voksnes læring - PS Paaby Prosess: EDU-ACTION

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider