Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 20. mai 2019
Festival

KuttMatsvinn-festivalen

Foto: Christer Grevæg
Avsluttet
  • Lørdag 25. mai 2019
    Kl. 13:00 - 22:00

  • Østbanehallen

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Christer Grevæg
Velkommen til en inspirerende og smakfull matfest med fokus på hvordan vi sammen kan redusere matsvinn.

Et knippe serveringssteder vil servere matretter med mening akkompagnert av kunnskapsbasert underholdning med mål om å gi gode råd til mindre matsvinn.

Program:

På dagtid blir det familiefokus med salg av mat, kunnskapsaktiviteter og konkurranser

På kveldstid blir det fest med salg av mat, DJ og underholdning

Bakgrunn:

Hensikten med en KuttMatsvinn-uke og festival er blant annet å styrke kunnskapen i befolkningen om hvordan vi tar bedre vare på maten ved å:

  • Øke forståelsen av at all mat har en verdi og fortjener å bli spist
  • Synliggjøre den positive effekten på miljø og økonomi ved å kaste mindre mat
  • Kurere datoskrekken og få flere til å bruke sansene sine før de kaster mat som er gått ut på «best før»-dato
  • Få flere til å gjenbruke og tenke alternativ utnyttelse av mat som ikke er fersk, men trygg
  • Fremme verdien av å samles rundt et bord
  • Få med bedriftene på et løft for bedre utnyttelse av matressurser og kommunikasjon med forbrukerne

Det kastes minimum 385 000 tonn mat i Norge, mat for mange milliarder kroner og med et stort fotavtrykk. Over halvparten av dette matsvinnet oppstår hjemme i husholdningene.

Les mer om hvordan Oslo kommune kutter matsvinn på kommunens nettsider.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Matvett - Bymiljøetaten, Oslo kommune

Flere arrangementer



Personvern - Oslo kommunes nettsider