• Forsiden
  • Kulinarisk aften i honningens navn
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 19. februar 2019
Foredrag

Kulinarisk aften i honningens navn

Foto: Marianne Leisner
Avsluttet
  • Tirsdag 1. oktober 2019
    Kl. 18:00 - 21:00

  • Kongsgården gartneri

    Se kartvisning
  • Pris kommer

Foto: Marianne Leisner
Bli med på en oppdagelsesreise i honningens kulinariske kvaliteter

ByBi jobber for å få honning opp i gourmethyllene og inn i grytene i de norske kjøkken. Vi inviterer deg til å bli med på en oppdagelsesreise i honningens kulinariske kvaliteter. Vi vil utforske honningens smaksrikdom og byr på mange ulike Oslohonninger, fra de lette med smak fra bringebær, klematis og timotei til de med tyngre aroma preget av kastanje, lind og villvin. En deilig mjød – honningvin – hører til.

Vi rigger til en sanselab hvor du blir med på smaksopplevelser med fagfolk innen sommelieryrket, birøkteri og kokkekunst. Du vil lære å bruke aromahjulet som basis for smakstesting.

Du blir også servert fingerretter hvor vi høster fra Gartneriet Bygdø Kongsgårds bugnende grønnsaksåker og smakstilsetter med våre ulike honninger.

Aftenen krydres med inspirasjonsforedrag om matlaging med honning, innlegg om matvitenskap og molekylære kvaliteter av honning, om sensorikk; hvordan smaksopplevelsen påvirkes av syn, lukt, ja selv lyd, og våre birøktere forteller om bienes jobb med å få frem dette magiske stoffet, om røkterens håndverk og bienes vingeverk.

Arrangementet finnes også på ByBis nettsider.

Arrangører

ByBi

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider