• Forsiden
  • Hva skal vi spise i framtiden og hvorfor?
Seminar

Hva skal vi spise i framtiden og hvorfor?

Grønnsaker som ligger på et bord
Foto: Nadin Martinuzzi
  • Torsdag 26. september 2019
    Kl. 18:00 - 21:00

  • Litteraturhuset

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Nadin Martinuzzi
Bli med på debatt hvor aktuelle stemmer innen mat, miljø og jordbruk møtes for å diskutere fremtidenes spisevaner.

Hvordan skal vi møte framtidens matutfordringer gjennom et økologisk perspektiv? Hva er bærekraftig mat og hva vil det faktisk si å skulle følge en bærekraftig, økologisk meny i dagens Norge? Hvilke utfordringer står vi ovenfor, og hvilke tiltak kan hver og en av oss gjøre for å bidra?

Det kommer stadig nye rapporter om hva vi bør spise og ikke, trender og fagstoff fyller tabloidene. Som forbruker blir det stadig vanskeligere å orientere seg, hva skal man spise om man ønsker å ta miljøvennlige, bærekraftige og sunne matvalg? Hvor mye grønnsaker kan man egentlig produsere i graslandet Norge? Hvordan kan økologisk matproduksjon være løsning på miljøutfordringene? Kan man si at melka er norsk når maten kua spiser tar beslag på andre lands ressurser og fraktes over halve kloden? Kan vi bruke utmarka bedre? Hva betyr et bærekraftig fiske i kystlandet Norge, og hva har egentlig mat å si for helsa vår?

Bli med på debattmøte og se om dere klare å finne svaret på noen av disse spørsmålene og mange flere.

Arrangører

Økologisk Norge

Flere arrangementer



Personvern - Oslo kommunes nettsider