• Forsiden
  • Bli med og mål luftkvaliteten i Oslo!
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 2. april 2019
Kampanje

Bli med og mål luftkvaliteten i Oslo!

Utsiktsbilde over oslo
Foto: Clare Keogh/Europakommisjonen
Avsluttet
  • april 2019

  • Hele Oslo

  • Gratis

Foto: Clare Keogh/Europakommisjonen
Forskere fra Norsk institutt for luftforskning inviterer barneskoleelever og alle andre interesserte til å måle luftkvaliteten der de bor, ved hjelp av enkle og rimelige målemetoder.

Måleperioden (15. mars - 15. mai) er i perioden luftforurensningen forverres på grunn av oppvirvling av veistøv som har samlet seg opp i løpet av vinteren.

Initiativet har skoleklasser i fjerde trinn som hovedmålgruppe, men alle som vil er velkommen til å delta. Du finner veiledning til hvordan du bygger din egen enkle svevestøvmåler og registrerer data fra den på nettsiden Lufta er for alle.

På den samme nettsiden finner du også mer informasjon om hvordan luftforurensning påvirker helsen vår, hvordan du kan beskytte deg mot skadelig luftforurensning, og litt om hva du kan gjøre for å bidra til å redusere mengden forurensning i lufta.

Dine målinger er med på å lage et luftkvalitetskart

Alle data fra prosjektet blir samlet på et luftkvalitetskart for Oslo. Noen av elevene som har vært med på målekampanjen vil dessuten bli invitert til å fortelle om det de har lært og funnet ut på Urban Future-konferansen i mai og på miljøfestivalen Mitt grønne Oslo 1. juni.

Formålet med kampanjen er å få barn, forskere og alle andre som er interessert i luftkvaliteten i byen vår med på å jobbe sammen for å oppnå renere luft her vi bor.

Bli med og hjelp til med å gjøre lufta ren for alle!

Du kan lese mer om prosjektet på NILUs nettsider.

Prosjektet finnes også på Facebook.

Arrangører

Norsk institutt for luftforskning (NILU) - NAAF (Norges Astma- og Allergiforbund)

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider