• Forsiden
  • Havnepromenaden: Hva med Grønlikaia?
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 5. juni 2019
Omvisning

Havnepromenaden: Hva med Grønlikaia?

Mennesker studerer infoplakat om Havnepromenaden med Operaen i bakgrunnen
Foto: Tord Baklund / VisitOSLO
Avsluttet
  • Søndag 16. juni 2019
    Kl. 12:00 - 13:00

  • Infopunkt 6 ved Rådhusbryggene

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Tord Baklund / VisitOSLO
Vil du bli med og påvirke hva som skal skje med Grønlikaia? Bli med på vandring sammen med dem som utvikler området og del dine tanker!

Grønlikaia er det siste, store utviklingsområdet i Bjørvika. Området ligger nedenfor Ekebergskråningen og blir start/endestoppet for Havnepromenaden – der solen står som lengst i Fjordbyen.

Endepunktet er en stor strandflate der Alnaelva renner ut av fjellet som skal ligge som et mellomrom mellom bybebyggelsen og havna, den såkalte buffersonen. Her roper 30 dekar på bruksformål som kan være det siste målpunktet for byens havnepromenade og en berikelse for bymiljøet i hovedstaden.

En del av visjonen for Havnepromenaden er at den skal bidra til et bedre bymiljøet i Oslo og inneholde et mangfold av tilbud og kvaliteter for byens befolkning.

Hva finnes allerede langs promenaden, hva er på vei og hva kan Grønlikaia gjøre for å supplere opplevelsen av Oslo som en fjordby?

På vegne av Hav Eiendom arrangeres en vandring langs deler av Havnepromenaden for å reflektere over hva vi har, hva vi vil ha mer av og hva som eventuelt mangler i dagens møte med fjorden.

Vi starter på Rådhusbryggene, går ut på Vippetangen og ender på Sørengautstikkeren der du kan få dele dine tanker og refleksjoner med kamera foran og Grønlikaia i ryggen.

Vandringen er en del av en større medvirkningsprosess. Vandringen ledes av Henning Sunde i Rodeo arkitekter som jobber for Hav Eiendom med utviklingen av Grønlikaia.

Arrangører

Rodeo arkitekter

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider