• Forsiden
  • Grønn nabolagskafé: Gjenbruk av gamle uteleker
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 27. mai 2019
Dugnad

Grønn nabolagskafé: Gjenbruk av gamle uteleker

Foto: Vålerenga Bydelshus
Avsluttet
  • Tirsdag 28. mai 2019
    Kl. 19:00 - 21:30

  • Vålerenga bydelshus

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Vålerenga Bydelshus
Med fokus på forbruk, klimasmart mat, dyrking i byen og grønne møteplasser inviterer Vålerenga bydelshus til nabolagskafé. Verkstedsaktiviteter kombineres med kunstneriske uttrykk og gode samtaler.

På grunn av få påmeldinger og dårlig værmelding blir morgendagens Grønne nabolagskafé avlyst og flyttes til søndag 16. juni kl. 15.00, hvor Grønne nabolagskaféer skal ha stand på den årlige parkfesten på Vålerenga.

Denne gangen flytter Vålerenga bydelshus sin Grønne nabolagskafé til den årlige parkfesten på Vålerenga. I samarbeid med lekeentusiastene fra #Omlek blir det gjenbruk av gamle uteleker. Ta fri fra mobiltelefonen - lær nye og gamle leker fra ulike kulturer som du familien din kan ha det gøy med når dere har fri.

Lekeentusiastene fra ”Omlek” inspirerer oss til å sette fokus på uformelle og spontane menneskemøter - på tvers av kulturell bakgrunn og på tvers av generasjoner.

De gir oss inspirasjon til:

• å leke mer med enkle midler - både ute og inne
• å leke det det er trygt og
• å ”ta gata tilbake”

Om Nabolagscafeene

I samarbeid med andre organisasjoner og grupper vil Vålerenga bydelshus ”sette Vålerenga på kartet” – og som nabolag vise frem deres bidrag til en grønn og bærekraftig by.

Bydelshusets 30-årige historie skriver seg inn i en større fortelling om betydningen av folkelig mobilisering, stedsidentitet og tilhørighet. Huset har siden starten vært drevet utelukkende på frivillig basis. Det har dannet grunnlag for vennskap og nettverk på tvers av generasjoner og det ble en arena for å lære, å bli kjent og oppleve tilhørighet. Disse erfaringer vil ligge til grunn for driften av nabolagskafeene.

Huset rommer et stort koselig møtelokale i første etasje hvor nabolagskafeene vil bli holdt.

Arrangører

Vålerenga bydelshus' Grønne Nabolagskafeer

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider