• Forsiden
  • Klærnes hemmelige liv - Vintage på Folkemuseet
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 24. september 2019
Festival

Klærnes hemmelige liv - Vintage på Folkemuseet

Kvinne i blåmønstret kjole og mann i bukse og skjorte foran gammelt trehus.
Foto: Haakon Harriss
Avsluttet
  • Søndag 20. oktober 2019
    Kl. 11:00 - 16:00

  • Norsk Folkemuseum

    Se kartvisning
  • Vanlig billettpris

Foto: Haakon Harriss
Vintage-klær er både attraktivt og bærekraftig, men hva vet du egentlig om historien til de unike klesplaggene du har på deg? Og hvordan tar du vare på dem?

Folkemuseet gjør et dypdykk i klesmoten, og inviterer til en catwalk med klær slik de brukte dem før og slik vi bruker dem nå. Vi avslører hvordan 50-tallshusmødrene kledde seg til hverdag og fest, og hvordan retroversjonen av 50-tallshusmoren ser ut nå.

Hva er forskjellen på vintage, secondhand og retro? Dette får du vite når de to vintageentusiastene Tonje Fagerheim og Christina Wold forteller om sin kjærlighet til gamle klær. De vil også gi deg tips om hva du skal se etter når du er på jakt etter vintage-skatter.

Å handle klær av god kvalitet er bærekraftig, de varer lenger og tåler mer. Men hvordan velger du kvalitetsplagg? Her får du lære om og kjenne på ulike tekstiler. Vi kommer også til å avsløre ting du kanskje helst ikke vil vite, som at du svetter mye mer i polyester enn i ull.

Vasker du klærne dine for ofte?
Vi har invitert to vaskeeksperter som kommer til å avsløre at du mest sannsynlig gjør det. Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson har nettopp utgitt boka «Lettstelt». De vil gi deg gode råd for hvordan du kan bruke minst mulig krefter og samtidig sparer miljøet når du vasker.

Gi turklærne dine et lenger liv!
Har du en ødelagt vindjakke, en skibukse eller andre turklær som bare har blitt liggende bakerst i skapet? Bergans og motestudenter fra Esmod er på besøk med sybilen og tilbyr gratis reparasjon av turklær og -utstyr av alle merker som de klarer å fikse på stedet.

Tidsreise fra 1930 - 1980
Bli også med på en tidsreise fra 1930 til 1980 i OBOS-gården vår. Her får du en omvisning om motehusenes inntog på 1930-tallet, strikkingens historie og hva som skjedde da husmoren gikk ut i arbeidslivet og fikk mindre tid til å strikke og sy.

Klærnes hemmelige liv arrangeres i samarbeid med Retrolykke, Natur og Ungdom, Spire, DNT ung, Bergans og Esmod.

Velkommen!

Arrangementet finnes også på Norsk Folkemuseums nettside.

Arrangører

Norsk Folkemuseum

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider