Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 13. mai 2019
Seminar

Selvbygging av byggegrupper

Illustrasjon av bygg i Ormsundveien Økogrend
Foto: Eriksen Skajaa Arkitekter / Fragment
Avsluttet
  • Torsdag 23. mai 2019
    Kl. 09:00 - 11:00

  • Bykuben, Myntgata 2

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Eriksen Skajaa Arkitekter / Fragment
Hva er en byggegruppe? Og hvordan kan man planlegge og bygge sin egen bolig sammen med andre? Bli med på Ormsundveien økogrend og ByKubens kveldsseminar

Bolig trenger ikke være et produkt man blir levert fra en profittdrevet utbygger – vi kan bygge dem selv. Bli med på ByKuben og Ormsundveien Økogrends kveldseminar om selvbygging av byggegrupper, hvor du vil lære mer om selvbyggeprosjekter fra eksisterende byggegrupper og selvbyggingsprosjekter i inn- og utland. Hva kreves, og hvilke utfordringer møter vi?

Program:

Haakon Haanes, Nøysom arkitekter
Haanes forteller om eksperimentboligene på Svartlamon og erfaringene med å arbeide med og for selvbyggere.

Arild Eriksen, daglig leder Fragment
Eriksen er arkitekt og faglig ansvarlig for skisserapporten “Ormsundveien økogrend” fra 2016, og har bred erfaring med planlegging av kollektive og alternative boformer fra samarbeid med blant annet Tøyen Boligbyggelag og Unge Kunstneres Samfund (UKS).

Johan Ditlef Martens, arkitekt og forfatter av boken "Hva er en god bolig?
Martens vil belyse selvbygging i en norsk kontekst. Han har arbeidet med alle sider av byfornyelse, bolig- og miljøplanlegging. I en periode på 1980-tallet var han sjefarkitekt i Husbanken. Martens har tidligere utarbeidet regelverk og veiledningsmateriale i god boligplanlegging for bl.a. Husbanken, Kommunal- og regionaldepartementet og Miljøverndepartementet.

Arrangører

Ormsundveien Økogrend

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider