• Forsiden
  • Framtidsbiblioteket: Skogstur med overrekkelse av nytt manuskript
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 14. mai 2019
Tur

Framtidsbiblioteket: Skogstur med overrekkelse av nytt manuskript

Foto: Future Library/Kristin von Hirsch
Avsluttet
  • Lørdag 25. mai 2019
    Kl. 09:45 - 12:00

  • Framtidsbiblioteksskogen, oppmøte ved Frognerseteren

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Future Library/Kristin von Hirsch
Bli med når framtidsbibliotekets femte forfatter overrekker sin tekst i Nordmarka.

Den Sør-Koreanske forfatteren Han Kang overrekker sin nyskrevne tekst til ordfører Marianne Borgen i Framtidsbibliotekskogen.

Praktisk informasjon

Møt opp ved ”Sporten” ved Frognerseteren klokken 09:45. Skogsturen sammen med Han Kang tar ca. 30 minutter inn til Framtidsbibliotekskogen. Overrekkelsesseremonien starter kl. 10.30.


Kle deg for skogstur. Skogforvalterne fra Bymiljøetaten i Oslo kommune koker kaffe på bål. Ta med egen kopp for å spare miljøet, og gjerne et sitteunderlag.

Framtidsbibliotekets koordinater er 59°59’10.0” N10°41’48.6” E. Se Google maps eller last ned dette kartet.
https://www.futurelibrary.no/assets/downloads/map.pdf

Etter skogsturen fortsetter arrangementet på Deichman hovedbibliotek fra klokken 14:00 med en samtale mellom forfatteren Han Kang og den kjente BBC journalisten Rosie Goldsmith.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Om forfatteren

Den kritikerroste sør-Koreanske Han Kang er den femte forfatteren som overrekker en tekst til Framtidsbiblioteket. Første var kanadiske Margaret Atwood (2014), den andre var britiske David Mitchell (2015), deretter fulgte den islandske dikteren og forfatteren Sjón (2016) og tyrkiske forfatteren og politiske kommentatoren Elif Shafak (2017).

«Han Kangs romaner er egenrådige og dypt originale. Hun går dypt inn i det menneskelige, og i en lysende klar prosa utforsker hun temaer som sorg, smerte, vold, død og muligheten for overskridelse. Det er utrolig gledelig at hun nå blir den neste forfatteren i Future Library,» sier Ingeri Engelstad styremedlem i Framtidsbibliotekstiftelsen.

Han Kang (1970) fra Sør-Korea har gitt ut tre novellesamlinger, en diktsamling og sju romaner, inkludert Your Cold Hands, Vegetarianeren (vinner av Man Booker International Prize for fiction i 2016), Levende og døde (vinner av Malaparte Prize i 2017) og The White Book.

Om Framtidsbiblioteket

Framtidsbiblioteket er utviklet på oppdrag fra og produseres av Bjørvika Utvikling og blir forvaltet av Stiftelsen Framtidsbiblioteket.

Rommet i Deichmanske bibliotek designes av kunstneren Katie Paterson og arkitektene Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo og åpner i 2020.

Prosjektet støttes av Oslo kommune ved Kulturetaten og Bymiljøetaten.

Arrangører

Future Library

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider