• Forsiden
  • Fotoworkshop: gjenbruk av vann
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 11. november 2019
Workshop

Fotoworkshop: gjenbruk av vann

Nærbilde av vanndråper på turkis underlag
Foto: Michael Gaida fra Pixabay
Avsluttet
  • Fredag 22. november 2019
    Kl. 09:00 - 15:00

  • Bykuben - Oslos senter for byøkologi

    Se kartvisning
  • Gratis, men krever påmelding

  • Påmelding
Foto: Michael Gaida fra Pixabay
Bli med på fotoworkshop og få kunnskap og inspirasjon til å formidle gode historier gjennom fotografi. Få innsikt i vannets kretsløp i Oslo – hvordan kan vi bruke vann smart – igjen og igjen?

Bli med på fotoworkshop under Ombruksuka, og få kunnskap og inspirasjon til å formidle gode historier gjennom fotografi. Det faglige temaet for workshopen er vannets kretsløp i byen vår. Det blir en innledning om hvordan vi kan bruke vann smart – igjen og igjen, og hvordan vi kan håndtere for store vannmengder i byen. Det blir også et kort historisk blikk på fotografi, og en innføring i hvordan bruke foto til å formidle historier. Det er satt av god tid til kreativ utfoldelse, og du får råd og veiledning fra profesjonelle fotografer.

Utvalgte fotografier fra workshopen blir stilt ut i ByKuben, Myntgata 2 samme kveld. Disse inngår i fotoutstillingen «Sirkulære Oslo» som åpner samme kveld kl. 17. Fotoutstillingen er et resultat av ByKubens fotokonkurranse som inviterer Oslos innbyggere til å fortelle sine historier om ombruk og det å holde ressurser i et kretsløp i Oslo.

Hvorfor vann? Vannets kretsløp er et sentralt tema for byens utvikling. Vannet har stor betydning i menneskers hverdagsliv, og det kan også være både en utfordring og en ressurs i byutviklingen. Med klimaendringene går Oslo en våtere framtid i møte, og vi merker allerede at vannet hoper seg opp på uønskede steder når det regner mye. Mange tror at ferskvann er en uendelig ressurs i Norge siden vi har så mye av det. Vi har imidlertid en drikkevannssituasjon i Oslo som er sårbar, og vannet i springen har vært gjennom en ressurskrevende prosess før det fyller vannglasset vårt.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Bykuben - Oslos senter for byøkologi

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider