Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 15. oktober 2019
Åpen dag

Fiksedag på Kulturhuset

Haug med ulike grønne knapper og grønn sytråd på trådsneller
Foto: Zsuzsanna Tóth fra Pixabay
Avsluttet
  • Søndag 27. oktober 2019
    Kl. 13:00 - 16:00

  • Kulturhuset

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Zsuzsanna Tóth fra Pixabay
Framtiden i Våre Hender inviterer til åpen fiksedag der du kan få klær reparert av skredder, lære enkle reparasjonsteknikker, og bytte til deg nye klær.

Har du hull i favorittgenseren eller buksa, en knapp som må fikses eller en kjole som skal sys opp? På fiksedagen kan du få det ordnet av skreddere – eller kanskje lære hvordan du gjør det selv?

Vi forbruker enorme mengder klær i Norge. Den billige moten har konsekvenser for arbeiderne som produserer klærne og fører samtidig til store miljøskadelige utslipp. Visste du at å produsere én t-skjorte krever mer enn 2000 liter vann? Den billige moten har også konsekvenser for tryggheten til arbeiderne, som jobber lange dager under farlige arbeidsvilkår og med elendig lønn. En gjennomsnittlig tekstilarbeider tjener rundt 90 øre per sydde t-skjorte. Det er usolidarisk, uakseptabelt og noe vi må gjøre noe med. Forbruket vårt av billig mote må ned. Da er vi avhengig av å begynne å ta vare på tingene vi har. Det har vi lyst til å gjøre enklere!

Byttemarked

I tillegg til fiksing av klær har vi et åpent byttemarked der du kan bytte inn klær du ville gitt din beste venn til "nye" plagg. Lever inn klærne dine, få byttelapper tilbake og bytt. Vi tar imot klær fra 13 til 13.45 og starter byttingen kl. 14. Ta med maks 10 rene og hele plagg. Vi tar imot klær (voksen- og barn), sko, vesker og tilbehør av god kvalitet. Her har du sjansen til å gi vekk noe du ikke bruker og "kjøpe" deg noe nytt!

Arrangementet er åpent for alle og gratis. Arrangementet skjer i samarbeid med Repairable, Kulturhuset og Framtiden i Våre Hender Oslo lokallag med støtte fra Bymiljøetaten. Vi vil også si tusen takk til Janome for utlån av symaskiner!

Lurer du på noe eller ønsker du kanskje å bidra som frivillig til byttemarkedet? Send en mail til sara@framtiden.no.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Fremtiden i våre hender - Repairable

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider