Konferanse

EUROCITIES Miljøforum

Utsikt over sentrum fra Ekeberg med grønne vekster i forgrunnen
Foto: Clare Keogh/Europakommisjonen
  • Torsdag 31. oktober 2019

  • Sted kommer senere

  • Ikke oppgitt

Foto: Clare Keogh/Europakommisjonen
Eurocities miljøforum samler ansatte fra de store europeiske byene til erfaring- og kunnskapsutveksling. Tema er knyttet til miljøarbeid i byene og diskusjon om ulike aspekter av EUs miljøpolitikk.

Representanter fra Eurocities medlemsbyer møtes for å dele erfaringer og diskutere sentrale miljøspørsmål for europeiske byer.
Møtene er todelt og drøfter både overordnet om miljøtiltak og bærekraftig utvikling og i mindre arbeidsgrupper med spesifikke tema som luftkvalitet, støy og avfall.

Eurocities er en interesseorganisasjon for europeiske byer som har mer enn 250 000 innbyggere. Oslo har vært medlem av organisasjonen siden 1993 og deltar aktivt i en rekke fagforum og arbeidsgrupper. I tillegg til å ha forum på miljø, er det forum for andre spørsmål som sosialt arbeid, økonomisk utvikling, mobilitet og kultur. Eurocities er Oslo kommunes prioriterte bynettverk og gir kommunen tilgang til informasjon om og mulighet til å påvirke EUs politikk. Oslo får også utviklet tjenestene i kommunen etter dialog og erfaringsutveksling med Europeiske kolleger.

Tematisk innretning på møtet i Oslo og program er under utarbeidelse.

Arrangører

Oslo kommune (Byrådsavdeling for miljø og samferdsel)

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider