Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 27. august 2019
Festival

Down to Earth Festival

Foto: Marianne Vigtel Hølland/Slow Design Studio
Avsluttet
Foto: Marianne Vigtel Hølland/Slow Design Studio
Down to Earth tilbyr et pusterom fra alt det hektiske.

I september inviteres du til “Down to Earth” festival, der et bredt lag av engasjerte kunsthåndverkere, kunstnere og designere vil stille opp for å vise frem og formidle håndverksteknikker og naturmaterialer.

I håndverket er det ikke plass til dårlig tid, ting tar den tiden det tar. Vi inviterer slik sett til en opplevelse av å være til stede. Våre deltakere bruker det vakre som drivkraft, men alvoret ligger i bunnen. De kunstneriske og håndverksmessige prosessene representert på festivalen blir til gjennom omtenksomme og verdibaserte valg. De viser et alternativ til det masseproduserte og materialkyniske. Det handler ikke bare om å tilby «gode håndverksprodukter», det handler også om å ville fortelle gjennom materialer og vise at objekter ikke bare innehar bruksaspekter, men også kan være bærere av mening. Når man eier et slikt produkt blir man selv en ambassadør for holdningsendringer.

Down to Earth er ikke bare et sted hvor du kan kjøpe meningsfulle ting, det er like mye et sted hvor du selv blir invitert til å delta. En stor del av festivalen består av workshops hvor profesjonelle og formidlingsdyktige kunstnere sjenerøst deler sine kunnskaper og innsikter i ulike materialteknikker.

Ved å melde deg på en av mange workshops vil du kunne lære å stoppe, lappe og reparere tekstiler, plantefarge, bake surdeigsbrød, meditere i naturen og brenne leire.
En gang var mye av dette kunnskap vevd inn i menneskers hverdagsliv, men i dag vet mange ikke lenger hvordan man bruker hendene for å forme noe som både er fint og nyttig, eller hvordan gå fram for reparere og ta vare på ting. I Down to Earth inviterer vi publikum til å samles rundt slike gjøremål. Vi håper det også kan gi grobunn for fine møter, samtaler og refleksjoner. I tillegg til håndverket vil det være mulig å lære om naturvin, og det serveres kortreist mat og drikke inspirert av årstiden.

Arrangører

Slow design studio

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider