• Forsiden
  • Den store lastesykkelfestivalen
Festival

Den store lastesykkelfestivalen

Fornøyd mann sitter i stol foran to lastesykler
Foto: EVO Elsykler AS
  • 29.-31. august 2019

  • Sted kommer senere

  • Gratis

Foto: EVO Elsykler AS
Festivalen feirer de elektriske lastesyklene som overtar mange av bilens oppgaver i byen. Det blir en stor utstilling, masse info, prøvesykling og artige konkurranser. Avslutningen blir en morsom og fargerik parade.

Oslo har en lang og stolt historie som pionér for å fremme elektrisk transport. Elbilrevolusjonen er godt synlig, men løser ikke alle utfordringene i en trang by som Oslo. Derfor er det viktig å fremme nye transportformer som er mer arealeffektive, samtidig som de ikke skal forurense, og forhåpentligvis bruker enda mindre energi.

Et godt svar er den elektriske lastesykkelen som de siste årene virkelig har fått fart på hjulene.

Alle praktiske gode løsninger og muligheter skal vises fram på en stor utstilling. Og du kan få prøvesykle. Næringslivet får sin egen dag der de kan få teste ut hvordan de kan gjøre hverdagen enklere ved å bruke praktiske lastesykler. På festivalen vil det formidles praktisk og faglig kunnskap om lastesyklene og deres nytte.

Ikke minst skal dette være en morsom fest for hele byens befolkning – som et tivoli med prøvesykling, artige konkurranser, hyggelig samvær, musikk, mat og drikke, selvsagt servert fra lastesykler.

Festen toppes med en parade hvor privatpersoner og bedrifter møter opp med lastesyklene sine. Hundrevis av brukere skal mobiliseres: ønsket er å lage verdens lengste lastesykkelparade. Spektakulær, morsom og fargerik – til inspirasjon for hele byen og verden rundt.

Arrangører

EVO Elsykler AS

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider