Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 21. august 2019
Festival

Lastesykkelfest

Fornøyd mann sitter i stol foran to lastesykler
Foto: EVO Elsykler AS
Avsluttet
  • 30.-31. august 2019
    Kl. 10:00 - 18:00

  • Rådhusplassen

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: EVO Elsykler AS
Lasteskkelfesten feirer de elektriske lastesyklene som overtar mange av bilens oppgaver i byen. Det blir en stor utstilling, masse info, prøvesykling og artige konkurranser. Avslutningen blir en morsom og fargerik parade.

NB: Lørdag starter arrangementet klokken 11:00.

Oslo har en lang og stolt historie som pionér for å fremme elektrisk transport. Elbilrevolusjonen er godt synlig, men løser ikke alle utfordringene i en trang by som Oslo. Derfor er det viktig å fremme nye transportformer som er mer arealeffektive, samtidig som de ikke skal forurense, og forhåpentligvis bruker enda mindre energi.

Et godt svar er den elektriske lastesykkelen som de siste årene virkelig har fått fart på hjulene.

Alle praktiske gode løsninger og muligheter skal vises fram på en stor utstilling. Og du kan få prøvesykle. Næringslivet får sin egen dag der de kan få teste ut hvordan de kan gjøre hverdagen enklere ved å bruke praktiske lastesykler. På festivalen vil det formidles praktisk og faglig kunnskap om lastesyklene og deres nytte.

Ikke minst skal dette være en morsom fest for hele byens befolkning – som et tivoli med prøvesykling, artige konkurranser, hyggelig samvær, musikk, mat og drikke, selvsagt servert fra lastesykler.

Festen toppes med en parade hvor privatpersoner og bedrifter møter opp med lastesyklene sine. Hundrevis av brukere skal mobiliseres: ønsket er å lage verdens lengste lastesykkelparade. Spektakulær, morsom og fargerik – til inspirasjon for hele byen og verden rundt.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

EVO Elsykler AS - Oslo europeisk miljøhovedstad 2019

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider