Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 7. august 2019
Åpen dag

Oslo Maraton

Damer som jubler over å ha kommet i mål
Foto: Christian Chen, Unsplash
Avsluttet
Foto: Christian Chen, Unsplash
Oslo Maraton er et av Norges største gateløp, med rundt 20.000 deltagere. For andre år på rad har maratonet har en egen ploggedistanse!

Oslo Maraton har økt satsingen på miljø og jobber for å bli et grønnere arrangement. De har inngått en avtale med Franzefoss for å bli bedre på avfallshåndtering og kildesortering.

I forbindelse med Barnas Maraton er Franzefoss-«monstrene», som har som formål å lære barna om avfallshåndtering, på plass. Monstrene lærer barna hva som skal kastes hvor, og hvorfor man sorterer avfall.

Oslo Maraton oppfordrer alle, både deltagere, frivillige, samarbeidspartnere og publikum, til å benytte kollektivtrafikk til og fra løpet. Gjennom sine kanaler informerer de om hvilke alternativer til fremkommelighet som finnes.

Plogging

I 2019 har Oslo Maraton for andre gang en egen ploggedistanse! (Plogging er en sammensetning av ordene "plocka" og "jogging" og går ut på å plukke søppel mens man jogger!). Ploggedistansen er 10 km . Man vil få utdelt søppelsekk og hansker, og får en makstid på to timer til å fullføre mila. Her er imidlertid ikke tida viktig – men å få samlet mest mulig søppel langs løypa. Posene må leveres i mål, der avfallet vil bli sortert. Les mer og meld deg på på Oslo Maratons nettsider.

Arrangører

SportsKlubben Vidar

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider