• Forsiden
 • Blågrønne løsninger i hagen
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 5. mars 2019
Åpen dag

Blågrønne løsninger i hagen

Foto: NIVA
Avsluttet
 • Søndag 16. juni 2019
  Kl. 12:00 - 15:00

 • Sogn Hagekoloni

  Se kartvisning
 • Gratis

Foto: NIVA
Opplev Sogn Hagekoloni som en grønn lunge i Oslo og lær om blågrønne løsninger for overvannshåndtering i kolonihagen og hva du kan gjøre i din hage.

Urban fortetting og regnvær gjør byer mer utsatt for overvann og i verste fall oversvømmelser. Som følge av klimaendringer kan vi også forvente oftere og kraftigere styrtregn.

Blågrønne overvannsløsninger bruker naturens prosesser for å håndtere nedbøren og la vannet være en ressurs i landskapet. Etablering av grønne tak, bed, parkanlegg med innslag av vann og gjenåpning av lukkede bekker er blant tiltakene som er med på å løse problemet.

Sogn Hagekoloni er i ferd med å bli en åpen levende læringslab og inspirasjonshage for blågrønne løsninger. I samarbeid med forskingsinstitutter og Oslo kommune er det etablert flere ulike tiltak i kolonihagen for å håndtere overvann, og bidra positivt til miljøet.

16. juni inviterer vi alle interesserte til Sogn Hagekoloni for å lære mer om overvannsproblematikken og tiltak du selv kan gjøre. Det blir også omvisning der du får vite mer om prosessene som førte fram til de blågrønne løsningene i kolonihagen.

Dette arrangementet retter seg særlig mot hagekolonister og andre hageinteresserte, men alle er hjertelig velkomne!

 • Fra kl 12:00 er det åpen blågrønn kafé
 • Fra kl 13:00 blir det foredrag om blågrønne og plantebaserte løsninger.
 • Det blir guidet tur i kolonihagen for å se på blågrønne naturbaserte løsninger. Du får høre om de blågrønne løsningene i Sogn Hagekoloni og vite mer om hva du kan du gjøre selv på egen tomt.

Les mer om arrangementet på arrangørens nettside.

Arrangører

Sogn Hagekoloni - Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA) - NMBU - Oslo Kommune Vann og Avløpsetaten (VAV)

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider