• Forsiden
  • Arkitekturkvalitet i et lengre perspektiv
Seminar

Arkitekturkvalitet i et lengre perspektiv

Foto: Egseth/Asplan Viak AS
  • Torsdag 17. oktober 2019
    Kl. 15:00 - 20:00

  • Asplan Viak, Oslo sentrum

  • Gratis

Foto: Egseth/Asplan Viak AS
Asplan Viak inviterer deg til en fagkveld om arkitekturkvalitet og varighet i historiske rammer i en av Oslos eldste bygninger.

Bærekraftig arkitektur kobles ofte til tekniske løsninger som skal gi umiddelbar miljøuttelling. Men kan løsninger som på kort sikt er ugunstige likevel være bærekraftige i et lengre perspektiv? Vi krever bærekraftige løsninger, men vi hvor lenge forventer vi av de arkitektoniske valgene vi gjør i dag skal virke?

Dagens byer lever fortsatt på plangrep og bygningskropper som ble utviklet av tidligere generasjoner. Hva tenker vi om levetiden for dagens byutvikling og nybygg? I et langtids bærekraft-perspektiv burde vi også inkludere kvaliteter utover de rent tekniske: Hvilke arkitekturkvaliteter vil vare lenge? Veldig lenge. Hvilke arkitektoniske valg vil da kunne være fysisk, bruksmessig og kulturelt relevant? Er grunnleggende kvaliteter ivaretatt? Er løsningene robuste for flere hundre år? Hvilket kvalitetsnivå må vi opp på for at de kommende generasjonene ønsker bruke vår tids arkitektur, bebyggelsesmønstre, byer og tettsteder?

Programmet for denne fagbaren vil ligger i krysningen mellom god analyse, strukturerte argumenter og ikke minst gjennom drøftelse av gode eksempler, der vi trekker inn kunnskap også fra eksempler utenfor Norge.

Arrangører

Asplan Viak

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider