Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 9. oktober 2019
Seminar

Arkitektur som varer

To bilder av eldre næringsbygg i svart hvitt
Foto: Asplan Viak
Avsluttet
  • Torsdag 17. oktober 2019
    Kl. 15:00 - 18:00

  • Kongens gate 1

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Asplan Viak
Asplan Viak inviterer deg til en fagkveld om arkitekturkvalitet og varighet i historiske rammer i en av Oslos eldste bygninger.

Holdbar arkitektur kan være et svar på miljøløftet; en bygning som er relevant, brukbar og verdsatt i 100 år, eller kanskje 200 år, gir mindre fotavtrykk enn bygninger som må skiftes ut eller bygges radikalt om etter 20 år. Dette er selvsagt et spørsmål om teknisk holdbarhet, men i vårt seminar vil vi fokusere særlig på holdbarhet gjennom arkitektonisk relevans, kulturelt og funksjonelt.

Holdbar arkitektur bør være et svar på miljøløftet. Dette er selvsagt et spørsmål om teknisk holdbarhet, men i dette seminaret fokuserer vi særlig på holdbarhet gjennom arkitektonisk relevans; kulturelt og funksjonelt.

Vi spør: Er det forventningen om rask økonomisk gevinst som definerer byggverkets levetid eller er dette først og fremst et kulturelt spørsmål? Hvilke prosesser og hvilke kvaliteter skal til for at bygningene og byene våre skal vare i generasjoner?

Program

15.00 Dørene åpner

Vi inviterer til mingling og lett servering frem til programmet starter.

16:00 Arkitektur som varer

Vi ser i Europa en interesse for kvalitativ kontinuitet, der historisk arkitektur-erfaring tas med inn i dagens løsninger for å knytte byggeriet til en langsiktighet. Mens vi de siste 100 år har fristilt oss og dyrket bruddet, ser vi nå en interesse for evolusjon mer enn revolusjon og kontrast.

For å belyse temaet har vi invitert 2 markante og renommerte arkitektkontorer fra den internasjonale arkitekturscenen.

Winhov Architekten, Amsterdam v/Uri Gilad vil presentere noen av deres prosjekter, med denne tematikken som innfallsvinkel, der de viser både transformasjonsprosjekter som tar vare på fortid, og nye prosjekter som setter seg inn i en historisk kontinuitet.

DRDH, London v/ Daniel Rosbottom vil knytte tematikken til deres erfaring med gjennomføring av et ønsket kvalitetsnivå i norsk kontekst, ved deres nylig oppførte kultur-/biblioteksbygg i Bodø, men også belyse deres holdninger til temaet gjennom øvrig prosjekter fra dem.

Panelsamtale der vi kompletterer med kommentarer fra et panel med deltakere ulike roller i feltet; planmyndighet, utviklerside og politikere. Det blir også rom for kommentarer og spørsmål fra dere.

18:00 Bar+Mat+Musikk+Mingling

Temaet er stort, men vi skal prøve å gi det et fokus, og vi skal gjøre det på en uformell og hyggelig måte, der vi ikke minst inviterer til mingling og servering i etterkant av selve programmet. Om du ikke har tid til å rekke selve programmet, så er du like fullt velkommen til å komme forbi i etterkant utover ettermiddagen/kvelden.

Arrangører

Asplan Viak

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider