• Forsiden
  • AkerselvaAkademiet: Laksesafari
Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 3. september 2019
Tur

AkerselvaAkademiet: Laksesafari

Mann som holder laks med Akerselva i bakgrunnen
Foto: Dan P. Neergård
Avsluttet
  • Tirsdag 17. september 2019
    Kl. 17:00 - 20:00

  • Vaterlandsparken ved Vaterlands bru

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Dan P. Neergård
I denne elvevandringen retter AkerselvaAkademiet søkelyset på Akerselvas voksende laksestamme – en indikator på miljøtilstanden. Vi ser på laksens aktiviteter i elva, hvilke tiltak som er gjort og hvilke trusler laksen står ovenfor.

For denne andre elvevandringen har vi valgt å rette søkelyset på Akerselvas voksende laksestamme, en indikator på at Akerselvas miljøtilstand har blitt mye bedre. Vi vil se på hva laksen gjør på de ulike strekningene i den anadrome sonen av Akerselva, det vil opp til Øvre Foss. Hvor gjemmer den seg, hvor forflytter den seg fort, og hvor gyter den? Hva har
Oslo Fiskeadministrasjon og Oslo kommune gjort for å gjøre Akerselva til den lakseelva den nå har blitt? Og hvilke trusler er det laksen står overfor i Akerselva? Vi kommer særlig til å se på veiavrenning, plastforurensing og mink. Vandringens guide blir avdelingsdirektør Terje Laskemoen, Bymiljøetaten, men det blir også innslag fra Oslo Elveforum og Miljøforeningen Akerselvas Venner, Oslo Fiskeadministrasjon (OFA), Rusken og NIVA.

AkerselvaAkademiet vil gjennom fire populærvitenskapelige kveldsforelesninger og to elvevandringer presentere Akerselvas miljøtilstand, utvikling, og trusler i fortid og nåtid. Dette er det andre av fire arrangementer.

Arrangementet er gratis, og det er ingen påmelding.

Arrangører

NIVA - Bymiljøetaten - Avantor AS - Oslo Elveforum

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider