Arrangementet er avsluttet
Oppdatert 21. oktober 2019
Foredrag

AkerselvaAkademiet

Nedre Akerselva ved DOGA
Foto: Tord Baklund / VisitOSLO
Avsluttet
  • Onsdag 23. oktober 2019
    Kl. 17:00 - 18:30

  • Avantor, Nydalen

    Se kartvisning
  • Gratis

Foto: Tord Baklund / VisitOSLO
AkerselvaAkademiet er en populærvitenskapelig forelesningsserie som vil presentere Akerselvas miljøtilstand, utvikling, og trusler i fortid og nåtid. Dette er den tredje av fire forelesninger.

Gjennom en serie på fire forelesninger vil forskningsinstituttet NIVA, Bymiljøetaten i Oslo kommune og eiendomsselskapet Avantor la allmennheten å få ta del av den seneste kunnskapen om Akerselva.


Dette femte arrangementet og tredje populærvitenskapelige forelesningen i AkerselvaAakademiet skal handle om betydningen av kantvegetasjonen på organismene i byvassdragene, fra bunndyr via fisk til fossekallen, bl. a. for Akerselva. Forskningsleder Therese Fosholt Moe fra NIVA vil presentere rykende ferske resultater fra et stort europeisk prosjekt der NIVA har sett nærmere på hva kantvegetasjonen betyr for nettopp Oslos byvassdrag. Dessuten vil avdelingsdirektør Terje Laskemoen fra Bymiljøetaten si noe om hvordan de resonnerer og agerer omkring kantvegetasjonen. Vi starter forelesningen med å vise SABIMAs kortfilm Ekspedisjon elvekant.

Det serveres litt fingermat fra kl 16.45 og forelesningen starter kl 17.15. Vi avslutter ca. kl 18.30.

Les mer om Akerselvaakademiet og innholdet for hver enkelt forelesning på NIVA sine nettsider.

Arrangementet finnes også på Facebook.

Arrangører

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) - Bymiljøetaten - Avantor AS - Oslo Elveforum

Flere arrangementerPersonvern - Oslo kommunes nettsider