Om Min grønne utfordring

I miljøhovedstadsåret inviterer Oslo kommune Oslos innbyggere, i alle aldre, til å ta del i markeringen av Oslo som europeisk miljøhovedstad med kampanjen Min grønne utfordring.
Oslofolk i alle aldre ønsker å bidra til å nå byens miljø- og klimamål. Gjennom Min grønne utfordring får de konkrete tips og utfordringer hver uke. Foto: ByKuben / Oda Stræte

De ukentlige utfordringene gir Oslos innbyggere mulighet til å teste ut ulike aktiviteter som de kanskje har utsatt å gjøre eller ikke tenkt på i det hele tatt. Å delta på Min grønne utfordring skal være både gøy og viktig, og er en fin mulighet til å bidra litt ekstra i miljøhovedstadsåret.

Eksempler på utfordringer er «kutt ned på unødvendig engangsemballasje», «plant for byens humler og bier», «kast mindre mat» og «levér gammel elektronikk til gjenvinning».

Om man har meldt seg på chatboten får man en ny utfordring hver søndag, men utfordringene ikke gjennomføres i rekkefølge, og det er lett å velge en utfordring som passer i ulike sammenhenger og for ulike virksomheter.

Mobiltelefon med illustrasjon fra kampanjen Min grønne utfordring
Hver søndag kommer en ny utfordring i chatboten i Messenger og på Facebook. Foto: Magnus Lunde Engen (illustrasjon)

Slik blir man med på kampanjen:

Kampanjen er laget av ByKuben – Oslos senter for byøkologi, Miljøhovedstaden og Geelmuyden Kiese.

Kampanjemateriell:

Med kampanjen Min grønne utfordring ønsker Oslo kommune å engasjere og informere innbyggere i alle aldre. Vi håper at så mange som mulig også vil bruke materiellet som er laget til å spre informasjon om kampanjen samt engasjere egen virksomhet.

Heng opp plakater på arbeidsplassen, på skolen, der det passer for din virksomhet. Illustrasjonene kan også benyttes til å lage egne plakater til arrangementer.

Vi har også laget et knippe videoer som dere gjerne må dele!

Øvrig kampanjemateriell ligger til nedlasting nederst på denne siden.

Kontakt:

Har du spørsmål eller innspill til kampanjen? Eller kanskje ønsker du tilgang til mer kampanjemateriell? Ta gjerne kontakt!

Halfrid Mytting Hagemoen

Prosjektleder

Send e-post


Personvern - Oslo kommunes nettsider